tatueramera.se

Tatueringar - Fot

Tatueringar på fötterna

Att tatuera sig på fötterna har blivit allt mer populärt de senaste åren. En tatuering på foten kan vara både elegant och subtil samtidigt som den ger bäraren möjlighet att uttrycka sin personlighet och stil. Är du sugen på tatueringar på foten/fötterna kan du samla inspiration här. 

Tatueringar fot - Bilder / Inspiration

Fördelar med att göra en fottatuering

Att göra en tatuering på foten har flera fördelar (förutom det rent estetiska).

Lätt att dölja

För det första är foten ett område som kan vara lätt att dölja om man önskar det. En tatuering på foten kan enkelt täckas med en strumpa eller stängda skor vid behov.

Bra hållbarhet

Foten är också ett område som inte tappar sin form eller elasticitet med tiden. Detta innebär att tatueringen kommer att behålla sitt utseende och inte tänjas ut på samma sätt som på andra områden.

Många valmöjligheter

En annan fördel med att tatuera på foten är att det finns många olika mönster och motiv som passar bra på den här platsen. Det kan vara allt från små diskreta tatueringar till större mer detaljerade verk.

Risker med att göra en fottatuering

Att göra en tatuering på foten kan vara en lockande idé för många, men det finns också vissa risker att ta hänsyn till. Här är några av de vanligaste:

Infektioner

Eftersom fötterna utsätts för en hel del smuts och bakterier kan det vara lätt att drabbas av en infektion efter att ha fått en tatuering på foten. För att undvika detta är det viktigt att hålla området rent och torrt, och följa alla instruktioner från din tatuerare om skötsel efter tatueringen.

Smärta

Fötterna är en av de mest smärtsamma platserna att göra en tatuering på. Detta beror på det tunna lagret av hud och en hög koncentration av nerver i området. För att minimera smärta kan du överväga att ta smärtstillande medicin innan tatueringen.

Blekning

Tatueringar på fötterna tenderar att blekna snabbare än på andra områden på kroppen. Detta beror på att fötterna utsätts för mycket friktion från skor och strumpor.

Vanliga frågor

Vad kostar en tatuering på foten?

Kostnaden för en tatuering på foten kan variera beroende på storlek, komplexitet och platsen där du gör den. Generellt sett kan du förvänta dig att betala mellan 1000-5000 kronor.

Gör det ont att tatuera foten?

Ja, det kan göra ont att tatuera foten eftersom huden där är tunn och känslig. Vissa personer upplever smärta mer än andra och smärtan kan också variera beroende på var på foten tatueringen utförs. Det är vanligt att känna en brännande eller stickande känsla under själva tatueringen och även en ömhet och svullnad efteråt.