tatueramera.se

Ta hål i öronen

Om håltagning i öronen

Att ta hål i öronen är en vanlig kosmetisk procedur som utförs för att skapa ett nytt hål för örhängen eller andra piercingsmycken. Det är viktigt att den som utför proceduren är utbildad och arbetar med sterila verktyg för att minimera risken för infektion. Det är också viktigt att hålla området rent och följa de rekommendationer som ges för att underlätta läkningsprocessen.

Så går det till

Med dessa tre steg kan du ta hål i öronen på ett säkert och skonsamt sätt:

1. Rengöring

Först rengörs örsnibben noggrant med en steriliserad lösning. Detta görs för att minimera risken för infektion.

2. Markering

Sedan markeras den exakta platsen där hålet ska tas med en steril penna eller markör. Det är viktigt att markeringen är korrekt för att hålet ska placeras på rätt ställe.

3. Håltagning

När markeringen är gjord placeras en steril nål mot platsen och trycks försiktigt igenom örsnibben för att skapa hålet. Processen kan göra ont men går snabbt. Efter att hålet har skapats sätts piercingsmycket in och det nya hålet får läka.

4. Eftervård

Efteråt är det viktigt att hålla området rent och undvika att röra det för att minimera risken för infektion. Piercingen ska också tvättas med en steriliserad lösning flera gånger om dagen under läkningstiden. Det är också viktigt att välja rätt piercingsmycken för att undvika obehag och irritation.

Var kan man ta hål i öronen?

Anghems Guld

Anghems Guld är en annan populär destination för öronhåltagning. De erbjuder även en steril teknik för håltagning med en pistol, vilket är mindre smärtsamt och snabbare än traditionella nålmetoder. De har ett brett utbud av örhängen och utmärkt service, där deras kunniga personal kan svara på alla frågor och ge råd om eftervård.

Nuna

Nuna är en piercingstudio som erbjuder öronhåltagning med sterila engångsnålar och högkvalitativa smycken. Personalen hos Nuna är utbildade och erfarna och sätter alltid kundens säkerhet i första hand. Inför håltagningen får kunden råd om val av smycke och placering av hålen.

Vanliga frågor

Hur ont gör det att ta hål i öronen?

Att ta hål i öronen kan kännas olika för olika personer, men det är vanligtvis en kortvarig smärta som liknas vid en stickande känsla. Smärtan beror också på var på örat hålen tas och på personens smärttolerans. Efter håltagningen kan det finnas en ömhet och svullnad runt hålet, men detta brukar avta efter några dagar.

Hur mycket kostar det att ta hål i örat?

Priset för att ta hål i öronen kan variera beroende på var man väljer att göra det. Hos en professionell piercare eller juvelerare kan priset ligga på mellan 300 och 600 kronor beroende på plats och val av smycke. Vissa butiker erbjuder också kampanjer eller rabatter på öronhåltagning vid vissa tillfällen. Det är alltid bra att undersöka olika alternativ och priser innan man bestämmer sig för att ta hål i öronen.

Hur lång tid tar det för hålen att läka?

Håltagning i öronen läker vanligtvis inom 4-6 veckor. Under den här tiden behöver man hålla området rent och undvika att röra vid örhängena för att minimera risken för infektioner. Det är viktigt att inte byta örhängen för tidigt, eftersom det kan fördröja läkningsprocessen och leda till komplikationer. Det är också bra att undvika tunga örhängen eller att sova på den nyhålade sidan för att underlätta läkningen.

När kan man byta örhänge efter håltagning?

Det är viktigt att låta hålen i öronen läka helt innan man byter örhänge för första gången. Det kan ta upp till 6-8 veckor för öronhålen att läka helt, beroende på personens individuella läkningstid. Det är också viktigt att välja örhängen av hög kvalitet och rengöra dem regelbundet för att undvika infektioner när man väl börjar byta örhängen.

När kan man ta hål i öronen på barn?

Det är vanligt att ta hål i öronen på spädbarn, men det finns ingen specifik åldersgräns för när det är lämpligt. Det rekommenderas dock att man väntar tills barnet är minst 6 månader gammalt och har fått sina första vaccinationer. Det är också viktigt att föräldrarna är medvetna om risken för infektion och hur man kan ta hand om hålen på ett korrekt sätt efter håltagningen. Bland annat Råd och Rön rekommenderar att vänta med att ta hål i öronen på de minsta barnen.

Kan jag ta hål själv?

Det rekommenderas starkt att inte ta hål i öronen själv då det kan vara farligt och orsaka infektioner. Endast certifierade och erfarna piercare ska utföra håltagning i öronen för att minimera risken för komplikationer. Det är viktigt att håltagningen görs under steriliserade förhållanden och med professionell utrustning.