tatueramera.se

Örhängen

Ett av de vanligaste smyckena

Örhängen är en av de vanligaste smyckena som används av kvinnor och män i alla åldrar. Det finns så många olika stilar, designer och material att välja mellan, så det är inte konstigt att det kan vara överväldigande att välja rätt örhängen för dig. Här tipsar vi om olika typer, var du kan handla online och svarar på vanliga frågor.

Inspiration

Olika typer

Här är exempel på några vanliga typer:

Stift

Stiftörhängen består av ett stift som träs igenom ett hål i örat och sedan fästs med en baksida. De finns i olika material, storlekar och designs. De är vanligtvis enkla och klassiska, men kan också ha mer detaljerade designelement.

Hängande

Hängande örhängen hänger från örat och kan ha olika längder och former. De kan vara gjorda av olika material som metall, pärlor, stenar eller kristaller. De finns i olika stilar, från enkla och eleganta till mer uttrycksfulla och trendiga.

Hoop

Hoop-örhängen är rundade örhängen som träs genom örat och fästs med en baksida. De kan variera i storlek, tjocklek och material, från små och enkla till stora och mer uttrycksfulla. De kan ha olika detaljer som texturer, infattade stenar eller hängande charm-liknande dekorationer.

Köpa örhängen online

Det finns många fördelar med att köpa örhängen online, som till exempel ett större utbud och möjligheten att jämföra priser från olika butiker. Dessutom kan man enkelt handla hemifrån och undvika trängsel och köer i fysiska butiker. 

Dala Guldsmide

Dala Guldsmide erbjuder ett brett utbud av örhängen i olika stilar och prisklasser. Deras sortiment inkluderar både klassiska och trendiga modeller som guld, silver och ädelstenar. Företaget lägger stor vikt vid kvalitet och hållbarhet i sina smycken. Dala Guldsmide har även möjlighet att skapa unika och personliga varianter efter kundens önskemål.

Vanliga frågor

Hur håller man örhängena rena?

För att hålla dem rena och fräscha är det viktigt att ta hand om dem på rätt sätt.

  1. Rengör försiktigt: Använd en mjuk trasa eller en bomullstuss för att rengöra örhängen. Se till att du inte använder en grov trasa som kan repa ytan på örhängena.
  2. Använd en mild tvål: Om de är extra smutsiga kan du använda en mild tvål för att rengöra dem. Se till att tvålen är mild så att den inte skadar örhängena.
  3. Undvik vatten: Försök att undvika att utsätta dem för vatten eller fukt, eftersom det kan förstöra dem. Ta av dem när du duschar, badar eller simmar.
  4. Förvara på rätt sätt: Förvara dem på ett torrt och svalt ställe. Se till att de inte kommer i kontakt med andra smycken eller föremål som kan repas eller skada ytan på örhängena. Ett tips är att förvara dem i en smyckesask eller på en smyckeshängare.

Det kommer var från mina örhängen - vad ska jag göra?

Om det kommer var från örhänget, bör du först och främst ta bort det och rengöra området runt hålet noggrant. Applicera en antiseptisk kräm (som exempelvis LHP-kräm) och undvik att sätta i ett nytt örhänge tills området har läkt helt. Om infektionen fortsätter eller blir värre, kontakta en läkare eller piercingexpert för råd och eventuell behandling.

Vad händer om man byter örhänge för tidigt efter öronhåltagning?

Det kan innebära att du skadar det nybildade hålet i örat och förlänga läkningstiden. Det kan också leda till infektioner och irritation i örat. Därför är det viktigt att följa instruktionerna från piercingsalongen och vänta tills hålet har läkt helt.

Örhänge för killar - vilket öra?

Traditionellt sett har det varit vanligare för män att bära örhänge i höger öra för att signalera att de är heterosexuella. Men numera spelar öronsmycken i stort sett ingen roll, och det är upp till personliga preferenser.