tatueramera.se

Piercingsmycken

Piercingsmycke

Är du sugen på att skaffa en piercing eller letar efter nya piercingsmycken? Då har du kommit till rätt ställe! Här delar vi med oss av tips på olika typer av piercingsmycken, var man kan pierca sig och svarar på vanliga frågor.

Inspiration på piercingar

Olika typer

Piercingsmycken är ett vanligt sätt att uttrycka sin personliga stil och det finns många olika typer att välja mellan. De kan vara gjorda av olika material såsom guld, silver, titan eller plast och finns i olika former, storlekar och stilar för att passa olika personliga preferenser och kroppstyper. Här skriver vi om några vanliga piercingsmycken.

Öron

Piercingsmycken för öronen har blivit alltmer populära och det finns ett stort utbud av olika stilar och designs att välja mellan. Oavsett om man vill ha en diskret stift-piercing eller en mer iögonfallande helix-piercing, finns det något för alla önskemål och personliga stilar.

Näsa

Piercingsmycken för näsan är ett populärt sätt att uttrycka sin personliga stil. Det finns många olika typer för näsan, inklusive studsbaserade ringar, huggie-hoop-piercingar och septumpiercings. Valet av smycke beror på piercingens placering och personliga preferenser.

Navel

Piercingsmycken för naveln är en populär typ av kroppssmycke. Vanligtvis består de av en stång med en dekorativ topp. De kan vara gjorda av olika material som guld, silver, titan eller plast. Navelsmycken finns i olika former och storlekar för att passa olika kroppstyper och stilar.

Köpa piercingsmycken

När man ska köpa piercingsmycken är det viktigt att välja rätt typ av smycke som passar för piercingens placering och personliga stil. Men kanske framförallt är det viktigt att välja högkvalitativa smycken som är säkra att använda och att undvika billiga alternativ som kan leda till infektioner eller andra hälsoproblem. Här tipsar vi om några populära återförsäljare där man kan köpa piercingsmycken.

Piercingkungen

Piercingkungen är en onlinebutik som specialiserar sig på piercingar och smycken, och erbjuder ett brett utbud av högkvalitativa smycken till konkurrenskraftiga priser. Deras sortiment inkluderar smycken för olika kroppsdelar såsom öron, näsa, navel och mer. Alla piercingsmycken från Piercingkungen är tillverkade av högkvalitativa material och har genomgått noggranna kvalitetskontroller för att säkerställa att de är säkra att använda.

Glitter

Glitter erbjuder ett brett utbud av smycken för olika piercingar, inklusive öron, näsa, navel och andra kroppsdelar. Deras smycken finns i olika stilar och designs, från enkla och diskreta till mer iögonfallande och extravaganta. Glitters smycken är tillverkade av högkvalitativa material och har prisvärda alternativ för alla budgetar.

Vanliga frågor

Hur mäter man smyckena?

Hur ska man rengöra sina smycken?

Det behövs speciell skötsel för piercingsmycken för att undvika infektioner och främja läkning. Det är viktigt att tvätta händerna innan man rör vid piercingen och undvika att röra vid den i onödan. Det är också rekommenderat att rengöra piercingen dagligen med antingen en mild tvål eller saltvattenlösning. Undvik att använda alkohol, väteperoxid eller andra starka rengöringsmedel då detta kan skada huden och fördröja läkningen. Om du upplever smärta, rodnad eller svullnad runt piercingen bör du kontakta en professionell piercare eller läkare för rådgivning.

Är det några risker med att använda piercingsmycken?

Ja, det finns vissa risker, som exempelvis:

  • Infektioner. När man piercar huden skapas en öppning som kan bli infekterad om inte rätt hygienrutiner följs eller om smycket är av dålig kvalitet. Infektioner kan leda till inflammation, smärta och rodnad runt piercingen.
  • Allergiska reaktioner om man är känslig för metallerna i smyckena. Det kan också finnas risker med att använda för tunga eller stora smycken som kan skada vävnaden runt piercingen eller orsaka obehag.
  • Därför är det viktigt att välja en erfaren piercare och följa deras råd om eftervård för att minimera risken för komplikationer. Om du upplever några problem med din piercing, såsom smärta, svullnad eller rödhet, bör du kontakta din piercare eller en läkare för råd.

Vem bör inte använda den här typen av smycken?

Piercingsmycken är en populär form av kroppssmycken som kan användas av de flesta människor. Men det finns vissa grupper av människor som bör undvika dem, som exempelvis:

  • Gravida kvinnor bör undvika att dessa smycken, eftersom det finns en risk för infektioner och problem med sårläkning. Personer som har ett svagt immunförsvar eller lider av kroniska sjukdomar, såsom diabetes eller hjärtsjukdomar, bör också vara försiktiga.
  • Personer med hudproblem såsom eksem eller psoriasis bör också undvika dessa smycken eftersom de kan irritera huden och orsaka en försämring av tillståndet.
  • Personer som har allergiska reaktioner mot vissa metaller bör också undvika smycken som innehåller dessa metaller.